English


Слушай Онлайн

Хоризонт с кампания за БГ музиката

2016-09-01

През месец септември музикантите от група Хоризонт тръгват на национално турне под мотото "Изпей "Обичам те" на български" в подкрепа на българския език в БГ музиката и с призив за повече родна поп и рок музика в ефира. Идеята възниква на фона на изключително малко звучащата БГ музика в българския ефир, нещо което музикантите от групата намират за странно. В каузата си те подкрепят и традицията да се пее на български в родната музика, както и за качествени текстове с естетика, която възпитава стойности в подрастващите.  

Турнето ще премине през осем от големите ни градове Плевен, Пазарджик, Варна, Русе, Самоков, София, Пловдив и Стара Загора. В концертите из страната ще се включат над 20 техни колеги, подкрепящи идеята сред които Атлас, Спринт, Фанданго, Жоро Янакиев от Сигнал, Ренегат, Мистър хард, Иво Руев бенд 69, участничката от България търси талант Пресияна Димитрова, 14 годишната  Симона Кунчева, Lake Down и други. 

Организатор на турнето е фронтменът на група Хоризонт , Валери Славчев, като амбицията му е кампанията "Изпей "Обичам те" на български" да продължи и през 2017 г. и в други градове на страната.